GRATIS VERZENDING VANAF 75 EURO // BESTEL OP TIJD VOOR MINDER STRESS ROND DE FEESTDAGEN

HOME » BLOG » Mijn eerste kinderboek is uit!

Mijn eerste kinderboek is uit!

Je hebt het misschien zien passeren, maar voor het geval dat niet zo is: mijn allereerste kinderboek ‘Liever niet’ is eindelijk uit! Afgelopen weekend werd de publicatie gevierd met uitgeverij Wilde Haren en illustrator van het boek Simon Buijs. Momenteel zweef ik nog altijd op een wolk, soms gevuld met trots en dan weer eens met ongeloof. Op die momenten staar ik wezenloos naar het boek in mijn handen, alsof ik elk moment wakker zal schrikken uit een mooie droom. Een kinderdroom die uitkomt… het is nog moeilijk te vatten. Zeker als ik bedenk hoe ik vorig jaar op een warme lentedag het verhaal op enkele vellen papier krabbelde. Maanden voordien had ik besloten dat ik een verhaal over consent en grenzen wilde schrijven. Voor mezelf, voor m’n kinderen (tenminste daar moest het mee beginnen). Ik zou het wel zelf uitgeven, want ik schatte eerlijk gezegd mijn kansen bij een uitgeverij laag in. In een cursus Creatief schrijven via Wisper wist een kinderboekenschrijfster nog aan een lokaal vol hoopvolle schrijvers te vertellen dat uitgevers liever kiezen voor bekende namen en zelden een gok wagen op een nieuwe, vrij onbekende schrijver. Talk about a harsh reality check! Bon, het verhaal was af, herschreven en nog eens herschreven. Ik trok mijn stoute schoenen aan en stuurde het toch door naar een paar uitgeverijen. You never know, dacht ik. 

 

Na een paar weken belandde de eerste reactie in de inbox… Het was niet wat ze zochten… 

Believe or not ik was zo gelukkig met de mail. Goed, het was een afwijzing. Maar het was wel de eerste en tenminste had ik het gedurfd. Meer nog, ik zou het niet opgeven. En gelukkig deed ik dat niet. Het was een lange weg naar de publicatie, waarbij elke kleine mijlpaal met een glaasje wijn beklonken moest worden. Ja, het moest van mij. 

 

Ik heb mezelf beloofd dat het niet hoeft bij elke foto of berichtje van een nieuwe lezer die ‘Liever niet’ in handen krijgt, maar weet dat het aan deze kant steeds met een onbeschaamd (lees: nogal genante) vreugdedansje wordt gevierd. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.