Zwarte Piet in Belgium vs The Netherlands | Black Europeans Discuss

Zwarte Piet in Belgium vs The Netherlands | Black Europeans Discuss

Drie activisten bespreken de Europese Blackface-traditie (Zwarte Piet), zwartheid en antiracistisch activisme in de Lage Landen.

Olave Basabose is een in Burundi geboren jurist en queer-, antiracistisch, feministisch activiste. Ze is een gepubliceerde auteur (ZWART), organisatrice, performer en spreker, zowel nationaal als internationaal. Ze groeide op in Nederland en woont momenteel in Brussel.

Laura Nsengiyumva is een Brusselse kunstenaar van Rwandese afkomst. Ze studeerde architectuur en promoveert momenteel in de kunsten. Ze is een van de prominente figuren in de strijd tegen Zwarte Piet in België en verschijnt jaarlijks als winterfiguur "Koningin Nikkolah", wiens radicale bestaan ​​zowel feestelijk als kritisch is.

Stephanie Collingwoode Williams is maatschappelijk werker, afgestudeerd in de antropologie, dichter en activist. Ze groeide op in Ghana en heeft in zowel België als Nederland gestudeerd. Ze is betrokken bij verschillende dekoloniale (waaronder KOZP) en klimaat bewegingen en woont momenteel in Brussel.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Sinterklaasbloeken die wij wel willen lezen

1 van 3