Confetti talks: Hanne Luyten

Confetti talks: Hanne Luyten

Ze schreef bestsellers #nietaankindengezinverklappen en Het huis met de gele deur. En met Wilma Wonder, geïllustreerd door , weet Hanne Luyten weer veel kinderharten voor zich te winnen. Maar het parcours naar de publicatie verliep niet zonder slag of stoot. Digitale bestanden die niet wilden uploaden, een vertraagde levering van boeken en my personal favorite, Hanne herself die een heftruck probeerde te besturen om de gedrukte exemplaren uit te laden. Ook niet zonder haar hilarische bedenkingen. In deze Confetti talk hebben we over Wilma Wonder, Hanne's favoriete Beyoncé nummer en haar recentste embarrassing  but hilariously funny moment.

 

Hoeveel minuten heb je gewerkt aan Wilma wonder?

Veel te weinig goed op voorhand, en veel te veel tegen een dreigende deadline! 🙈 Om een idee te geven, versie 1 van het manuscript was er eind mei, maar het was uiteindelijk pas definitief half juli. Dan begon Noëmi aan een helse rit van 21 spreads tekenen op 3 weken tijd. Time management, daar ligt nog ruimte voor verbetering, dat beseffen we! 

Is er een leuk weetje over het boek dat nog niemand weet?

Alle tekeningen die Wilma maakt in het boek, zijn eigenlijk gemaakt door de dochter van Noëmi! Dus de miereneter op de cover, en de tekeningen die je op de vloer van Wilma's kamer ziet liggen, zijn door Noemi's puk gemaakt. 

 

Is er een echte Wilma Wonder?

We hebben Wilma heel erg gebaseerd op de kleuters in ons leven: mijn Minikind en Noëmi's zoontje. Niemand is zo onverschrokken en unapologetically zichzelf als een kleuter. Ergens along the way verliezen we dat, dus wilden Noëmi en ik dat heerlijk jezelf kunnen zijn, vereeuwigen in een boek.

Hoe kwam je op de naam Wilma Wonder?

Heel eerlijk? Wilma stond een tijdje op de lijst toen mijn man en ik een naam zochten voor onze jongste dochter. Ik vind dat een hele coole, maar ook zachte naam. Mijn Minikind werd uiteindelijk geen Wilma, maar ik zette die naam dan maar op een andere lijst, die van mogelijke boekpersonages. ;-) De Wonder kwam er pas veel later bij, maar bekte meteen heel lekker. Onze werktitel 'Wilma Wonder' werd uiteindelijk dan ook de definitieve titel, omdat het zo mooi klonk. 

Als je een boek zou schrijven over de avonturen van je kinderen, hoe zou het boek dan heten? 

Ik deed dat al! #nietaankindengezinverklappen was het resultaat! ;-) 

Als je voor de rest van je leven maar 1 nummer mocht spelen, wat zou dat dan zijn?

Freedom van Beyoncé! Heerlijke intro heeft dat, en ik word het nooit beu. Het is zo'n nummer dat echt oppeppend kan zijn bij belangrijke momenten!

Wat is het grappigste dat je onlangs is overkomen?

Ik gaf mijn eerste lezing na meer dan een jaar Corona-onderbreking. Ik was behoorlijk zenuwachtig, want een gigantische spreekbeurt terug oprakelen, die ik een jaar lang ergens ver weg in de krochten van mijn mombrain had gestopt - dat was een hele opgave. De zaal vult zich, ik word aangekondigd, ik stap met hartslag 120 het podium op.... en ik KNAL keihard met mijn hoofd tegen een laag-hangende box. AUW! Gênant en tegelijkertijd heel ontladend! 

Noem drie van je favoriete kinderboeken

  • Samen Hier van Oliver Jeffers
  • Meisjes van Lauren Ace 
  • Eefje Donkerblauw van Geert de Kockere en Lieve Baeten

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Sinterklaasbloeken die wij wel willen lezen

1 van 3