Confetti talks: Solange & Naggenia van Melanin Seeds

Confetti talks: Solange & Naggenia van Melanin Seeds

Een van de bestsellers van Cargo Confetti zijn nog steeds de kleurpotloden met verschillende huidtinten. Dit geheel volgens verwachting, want dit was ook het eerste product waarmee ik het gesprek, ook wel gebrek, over en aan diversiteit wilde aankaarten. Het was voor mij vanzelfsprekend dat er bij een set kleurpotloden ook een leuke kleurboek hoorde. Het leek voorbestemd, want per toeval ontdekte ik het account van Melanin Seeds.

'Ik miste de representatie in puzzels en in kleurboeken. Als ik online iets zocht, vond ik niets lokaal. Dus besloten we samen een bedrijf te starten waar de representatie wel aanwezig was', vertelt Solange Henry. Zij is een van de powervrouwen achter Melanin Seeds. Naast haar is Naggenia Castro, illustrator en mede-oprichtster.  Melanin Seeds startte, net als Cargo Confetti,  in februari 2021 en vloog uit de startblokken met een afrocentrisch kleurboek. 

'Ik miste de representatie in puzzels en in kleurboeken. Als ik online iets zocht, vond ik niets lokaal'

Het kleurboek bestaat uit 20 pagina's aan prachtig, representatieve illustraties. 

'We wilden eigenlijk met puzzels beginnen, maar het kostenplaatje was te hoog. We begonnen dus met een kleurboek, maar in ons achterhoofd ook de gedachte om meer producten uit te brengen', vertelt Solange wanneer ik de oprichtsters enkele weken na de launch ontmoet. Onze eerste ontmoeting is spijtig genoeg een virtuele, aangezien België in de zoveelste lockdown zit. Maar dat maakt het allemaal niet minder speciaal. Naggenia spreekt opgewonden over de eerste reacties op het kleurboek, terwijl Solange tevreden toekijkt:

'Het waren vooral de reacties van de kinderen die ik hartverwarmend vond. Ieder keer weer als we videos binnenkregen van kinderen én ouders die aan het kleuren waren. Wanneer ze zeggen dat de personages echt op hun lijken, word ik gewoon blij van'. 

De oprichtsters vertellen trots dat hun eerste kleurboek heel goed ontvangen werd. Intussen zijn ze alweer bezig aan een tweede kleurboek, genaamd 'The Essentials'. In dit boek zullen we alles over haar terugvinden.

'Afros, krullen, protective hairstyles. Maar ook producten als sheabutter of kokosolie. Alles dat essentieel is voor ons haar zal je kunnen zien en inkleuren in dit kleurboek', legt Solange verder uit. De oprichtsters hopen hiermee jongeren te laten zien hoe geweldig hun eigen haar is en wat ze allemaal ermee kunnen doen. 'Er zijn genoeg mensen die kritiek hebben op afro haar en wij willen kinderen juist tonen hoe het juist is'.

'Afros, krullen, protective hairstyles. Maar ook producten als sheabutter of kokosolie. Alles dat essentieel is voor ons haar zal je kunnen zien en inkleuren in dit kleurboek'

Momenteel is er nog geen publicatiedatum voor 'The Essentials', maar net als de trouwe volgers van Melanin Seeds kijk ook ik reikhalzend ernaar uit.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Sinterklaasbloeken die wij wel willen lezen

1 van 3