Interview 'Antiracistisch opvoeden' in Knack Weekend

Interview 'Antiracistisch opvoeden' in Knack Weekend

Hoe praat je met kleuters over racisme? Zijn inclusieve boeken en bruine poppen wel voldoende om mee aan de slag te gaan? Terwijl buiten storm Eunice tierde, zaten Eva Dierickx , Shamisa Debroey en ik binnen te babbelen over de noodzaak van antiracistisch opvoeden. Drie uur lang en zelfs dan was niet alles gezegd. Eén gesprek is immers niet voldoende om over (anti)racisme te praten. Maar wat wel gezegd werd, is al genoeg om als opvoeder mee aan de start te gaan. Ons láááng maar fijn gesprek wist Elke Lahousse fantastisch samen te vatten in de laatste editie van Knack Weekend. Vier pagina’s aan tips, persoonlijke ervaringen, nuance, wetenschappelijke onderbouwingen of zoals Eva het zo heerlijk verwoord #nerdfacts.

Het volledig interview lees je hier!

In dit bijkomend artikel vind je ook meer dan 50 inclusieve kinderboeken, podcasts en documentaires die je kunt meenemen binnen je antiracistische opvoeding.

En op 19 maart ga ik tijdens non-fictie boekenfestival Faar nog eens gesprek met Eva Dierickx, Laila Koubaa en Carolina Maciel De Franca over wat nodig is voor een antiracistische opvoeding.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Sinterklaasbloeken die wij wel willen lezen

1 van 4