Over boeken en kinderdromen

Over boeken en kinderdromen

“Later open ik een boekenwinkel, zodat ik alle boeken zelf kan lezen. Dan hoef ik niets meer te lenen”. Een van mijn mooiste herinneringen is hoe mijn moeder aan het begin van elke zomer een doos met tweedehands kinderboeken naar huis bracht. In de zes weken die volgde, verslond ik ze allemaal met een passie. Ik droomde dan over mijn eigen boekenwinkel. Ik zou geen tweedehandse boeken meer hoeven te lezen, maar allemaal nieuwe boeken hebben. Ik droomde hoe ik de mensen zou vertellen welke boeken ze zeker moeten lezen zonder het einde te verklappen (want dat deed ik wel eens...vaak).
En terwijl ik mijn voorraadje aan nieuwe kinderboeken deze week opborg, bedacht hoe ik onbewust toch die kinderdroom waar maakte. Want ja, het wisselde nog een paar keer. Ik wilde ook stewardess worden om de wereld te zien. Daarna bedacht ik dat ik alle die zotte fantasieën kon neerpennen en een bestseller schrijven.
Ooit deed ik mij voor als April O'Neil (die van de ninja turtles) en fantaseerde ik over een levendige carrière als verslaggeefster. En terwijl ik dit schrijf, besef ik dat ik wel altijd in de buurt van mijn kinderdromen kwam. Ik werd geen stewardess, maar zag wel een stuk van de wereld en verhuisde naar een ander land. Ik was geen April O'Neil, maar ik heb toch een korte carrière als journalist gehad in Suriname. En een bestseller heb ik niet, maar ik ben wel enorm trots op de verhalen die ik tot nu toe neerpende. En dat van die boekenwinkel… daar heb ik toch iets mee kunnen doen.
Op Cargo Confetti heb ik geen enorm aanbod aan kinderboeken, omdat ik in het begin een goede evenwicht wilde tussen speelgoed en boeken. Cargo Confetti geen boekhandel, het is veel méér, praatte ik mezelf steeds in. Zeker als de drang om meer boeken toe te voegen mij bekroop. Nu weet ik dat ook dit niet erg is. Als mensen dit nu zien als een boekhandel of speelgoedwinkel, is niet belangrijk. Waar het wel om gaat, is dat men snapt wat wij willen bereiken met de inclusieve kinderboeken en speelgoed. En dat mijn kinderdromen toch uitkomen, doet ook enorm veel.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Sinterklaasbloeken die wij wel willen lezen

1 van 3