LGBTQI+ boeken om samen te lezen

LGBTQI+ boeken om samen te lezen

Hoe je gezin er ook uitziet, boeken over trots, diverse gezinnen en genderidentiteiten kunnen kinderen een positieve boodschap leren over het omarmen van verschillen en het overwinnen van tegenslagen. Hier zijn een paar van de meest vrolijke boeken met LGBTQI+ personages en verhalen voor jou om te delen met je kind.

 

 

 

Ramses is geboren met gevoel voor ritme. Hij vraagt zich af van wie hij dit heeft, want zijn mama’s kunnen niet dansen. Op school ziet hij dat zijn vriendjes hun talenten van hun ouders hebben. ‘Yuan maakt kunstwerken tijdens de les. Haar moeder is dan ook een kunstenares.’ Ramses blijft vragen stellen. Zal hij erachter komen waar zijn talent vandaan komt?

 

 

Hilarische en spannende leesserie op AVI M5 over de stoere ridder Roa. Of is het prinses Roa? In dit moderne sprookje is niets wat het lijkt. In dit eerste deel gaat prinses Roa een andere prinses redden, want alle ridders zijn op. Zal er uiteindelijk wel iemand lang en gelukkig leven? In deze serie moderne sprookjes wordt op een originele manier met liefde en genderstereotypen omgegaan. Typische rolpatronen van sprookjes worden op de hak genomen, uitvergroot of omgedraaid.

 

Wat is er met mama aan de hand? Ze zingt heel hard in de badkamer, Amins oren doen er pijn van. Ze blijft maar planten kopen en geeft Amin taartjes als ontbijt! En ze zit de hele tijd op haar telefoon. Amin maakt zich zorgen. Waarom doet mama zo gek?!

 

 

 

 

Prins Sebastian is op zoek naar een bruid. Of eigenlijk zoeken zijn ouders die voor hem. Sebastian heeft het te druk met het verbergen van zijn geheime leven. ’s Avonds bestormt hij Parijs als de fabelachtige Lady Crystallia, het gewildste icoon van de mondiale modehoofdstad. Sebastians geheime wapen is zijn geniale ontwerpster en beste vriendin, Frances. Ze is een van de slechts twee mensen die de waarheid kennen: deze prins draagt soms jurken.

 

Opie en opa waren avonturiers. Ze surften, beklommen bergen en doorkruisten de wereld in hun geweldige camper. Opie maakte alles altijd extra bijzonder. Maar nu opie er niet meer is wil opa niet meer reizen. Kan zijn kleindochter een manier vinden om hem van gedachten te laten veranderen zodat hij weer op avontuur kan gaan?

 

 

 

Mijn vaders schaduw is blauw. Heel erg blauw. Alle schaduwen, van iedereen in mijn familie zijn blauw. Maar mijn schaduw is roze. Een prachtig prentenboek over genderidentiteit, zelfacceptatie, gelijkheid en diversiteit. De inspiratie voor zijn verhaal vond Scott bij zijn eigen zoon: net als het hoofdpersonage is hij gek van prinsessen, feeën en dingen die doorgaans zogezegd ‘niet voor jongens’ zijn.

 

 

De puberteit is voor veel jongeren verwarrend, maar voor Nathan is het extra heftig. Hij voelt zich verraden door zijn eigen veranderende lichaam. Die borsten horen niet bij hem! Wanneer Nathan in de spiegel kijkt, ziet hij hoe zijn omgeving hem ziet: als een meisje. Door zijn wanhoop sluit Nathan zich af voor vrienden en familie. Maar wanneer hij zich langzaam maar zeker openstelt, reageert zijn omgeving liefdevol en kan hij beginnen aan de reis naar wie hij werkelijk is.

 

Bij Nova komt er een nieuw meisje in de klas ... spannend! Al snel sluiten de meisjes vriendschap. Nova ziet dat de vader die vandaag Mathilde naar school brengt een andere vader is als die van gisteren ... Mathilde vertlet dat zij geen vader en een moeder heeft, maar twee vaders. Nova denkt aan haar eigen grappige, lieve vader die gek is op zoetigheid ... en daar dan twee van? En of ze bij Mathilde wil komen eten?

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Sinterklaasbloeken die wij wel willen lezen

1 van 3