'Als je alleen maar leest over witte prinsessen, dan doet dat iets met je zelfbeeld'

'Als je alleen maar leest over witte prinsessen, dan doet dat iets met je zelfbeeld'

'Als je alleen maar leest over witte prinsessen, dan doet dat iets met je zelfbeeld. Je denkt dat je nooit een prinses kan worden en voelt je minderwaardig.’  

'Toen ik zelf moeder werd, wilde ik dat het voor mijn zonen anders zou zijn. Ik ging dus op zoek naar boeken die hun eigenwaarde zouden versterken. Gelukkig bestaan er ondertussen een pak meer inclusieve kinderboeken dan in mijn kindertijd. Omdat ik merkte dat veel mensen - opvallend veel blanke gezinnen - meer diversiteit in hun boekenkast wilden maar niet wisten waar te beginnen en hoe er mee aan de slag te gaan, heb ik Cargo Confetti opgericht. Het aanbod van deze webshop met kinderboeken en speelgoed is inclusief in alle betekenissen van het woord: van verhalen over kinderen met een zorgbehoefte tot boekjes met personages van kleur.’  

Lees de rest van dit interview over het belang van representatie in inclusieve kinderboeken en mijn eigen boekenkast in Iedereen Leest.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Sinterklaasbloeken die wij wel willen lezen

1 van 4