Workshops en voorleesmomenten

📚 Workshop Spiegels, ramen en inclusieve verhalen

Duik in de levendige wereld van diversiteit in kinderliteratuur met onze tot nadenken stemmende workshop! Wij geloven dat elk kind het verdient om zichzelf weerspiegeld te zien in de verhalen die ze lezen. Ga met ons mee op een verrijkende reis en verken de kracht van inclusieve verhalen en diverse vertegenwoordigingen in boeken.Belangrijkste onderwerpen van de workshop:

✨ Representatie begrijpen: Kom te weten waarom diversiteit in jeugdliteratuur belangrijk is en hoe het jonge kinderen vormt.

✨ Multiculturele verhalen verkennen: We duiken samen in een verzameling boeiende verhalen uit verschillende culturen en achtergronden.

✨ Impactvolle verhalen selecteren: Ontdek hoe je verhalen selecteert die op authentieke wijze diversiteit uitdragen.


Voor wie?
Dit is een workshop voor ouders, mensen met pedagogisch beroep, professionals, collectievormers en iedereen die interesse heeft in hoe je meer diversiteit, inclusiviteit in je (jeugd)boekenkast of die van je kinderen kan aanbrengen.

Meer informatie via info@cargoconfetti.be

 

📚 Nodig me uit voor een boeiende voorleessessie

  Op zoek naar een boeiende voorleessessie voor je school, bibliotheek of evenement? Zoek dan niet verder! Want naast boeken verkopen en workshops geven, schrijf ik ook kinderboeken.  

  ✨ Liever niet
  Manoe gaat mee naar de verjaardag van oma. De feestgangers willen allemaal een kus en een knuffel van Manoe. Af en toe denkt Manoe 'liever niet'! Dit zorgt voor grappige en spannende situaties.

  ✨ Wat je kan verwachten: Hou je van knuffels? Of geef je liever een high-five? Vind je het leuk als iemand aan je haar komt of liever niet? Je kind leren wat gezonde lichaamsgrenzen zijn en wie zijn/haar/diens vijf vertrouwenspersonen zijn. 


  ✨ Adam Activist
  Adam houdt van skateboarden. Hij kan grinden, droppen en sliden. Maar dan ontdekt hij dat het skatepark in zijn buurt gaat sluiten om plaats te maken voor een nieuw flatgebouw. Adam komt meteen in actie. Hoe kan hij ervoor zorgen dat er naar hem wordt geluisterd?

  ✨ Wat je kan verwachten: Ik lees voor uit Adam Activist en praat met kinderen over opkomen voor jezelf en elkaar. Daarna maken we samen posters met slogans over onderwerpen die zij belangrijk vinden.

  Voor vragen en boekingen, contacteer via auteurslezingen.be.

  Over Auteurslezingen
  Auteurslezingen wil zo veel mogelijk mensen stimuleren om auteurs uit te nodigen. Op deze website vind je meer dan 400 auteurs uit Vlaanderen, met wie je makkelijk contact kunt opnemen. Als organisator kun je bovendien een korting van 100 euro aanvragen.