Confetti talks: Lisa van Winsen

Confetti talks: Lisa van Winsen

Het is weer es tijd om met een maker te spreken die ons heel veel plezier bezorgde met haar/ zijn/ hun werk. Vandaag is het Lisa van Winsen , illustrator van ‘Idje wil niet naar de kapper’ en sinds kort ook haar eigen boek ‘Mila’s vonk’. Ik vroeg Lisa naar haar favoriete leeshoek, kinderboeken en natuurlijk ook meer over Mila’s vonk.

 

Als je je boek een ander titel zou geven, wat zou het zijn?

'De grote verbeeldingskracht van Mila'

 

Hoe koos je de namen in Mila's vonk?

'Mila' had ik al gauw verzonnen, het is een naam die lekker in het gehoor ligt en die ook niet helemaal 'Hollands' is. Weer eens wat anders dan namen zoals 'Roos' en 'Fien' die veel voorkomen in kinderboeken. Bovendien lijkt de naam op 'Aemilya', wat de volledige naam is van mijn oudste dochter. 'Kishen' is de naam van een jongen die bij mijn dochter in de klas zat. In Rijswijk, waar ik woon, zijn de klassen heel gemengd. Zo fijn dat mijn kinderen tussen verschillende culturen opgroeien.

 

Als er een vervolg zou komen van dit boek? Hoe zou het eruit zien?

Ik denk dat het een boek zal worden waarin Mila haar verbeelding toepast om met een bepaald probleem te helpen. Dat kan over dieren gaan, of milieuvervuiling. Ik wil de lezers laten zien dat je door te fantaseren, heel innovatief kan worden, en dingen kan bedenken die eerst niet zo voor de hand liggen. 'Out-of-the-box denken dus. Als ieder kind dat leert, dan krijgen we meer ruimdenkende volwassenen in de toekomst.

 

Wat is jouw favoriete plek om te schrijven Of te tekenen? 

Ik heb thuis een werkplek op zolder maar eigenlijk zit ik vaker beneden aan de keukentafel. Omdat ik de IPad gebruik om te tekenen ben ik meer flexibel waar ik werk. Beneden bij ons is het lekker ruim en licht en kan ik zo de tuin inkijken. Een uitzicht met veel natuur helpt sowieso om inspiratie te krijgen.

 

Heb je advies voor wie nog in de fase is van verhalen of tekeningen te kriebelen op een stukje papier.  

Schrijf of teken over onderwerpen die dichtbij jezelf staan. En kijk ook goed om je heen, en blijf op de hoogte van wat er in de maatschappij speelt, als je op zoek bent naar inspiratie. Houd een schrijf of schetsboekje bij de hand, waar je je ideeën in kunt zetten. 

 

Hoe ziet jouw ideale leeshoek eruit? Noem drie voorwerpen die daar zeker bijhoren

Het moet sowieso een knus plekje zijn, met veel kussens en dekens. In de vensterbank of zo'n grote boekenkast met een zitje erin, zodat ik altijd een boek binnen bereik heb. Met natuurlijk een grote kop thee, pure chocolade, en mijn kat naast me. 

Als je een andere schrijver een ding zou kunnen vragen. Wat zou het zijn en wie zou je vragen?

Als het nog had gekund, dan had ik wel een kijkje in het hoofd van Roald Dahl willen nemen. Zijn verhalen en karakters zijn zó geweldig over the top. Waar zou hij zijn inspiratie van gekregen hebben, wat zag hij in de alledaagse dingen waardoor hij op zijn ideeën kwam?

 

Noem drie van jouw favoriete kinderboeken.

  • 'Er was eens een wens' van Amy Sparkes en Sara Ogilvie, maar eigenlijk zijn alle boeken van Sara Ogilvie mijn favoriet!
  • 'Wild' van Emily Hughes, supermooi en sprookjesachtig getekend.
  • 'Mag ik een knuffel' van Simona Ciraolo, simpel, mooi en aandoenlijk.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Sinterklaasbloeken die wij wel willen lezen

1 van 4