Boek alert | The colours we share

Boek alert | The colours we share

Every person is unique, even if they share the same skin colour. To know a person's story, you need to get to know them✨

Enkele maanden geleden ontdekte ik een expo in paris du nord van Angelica Dass. Door mensen van over de hele wereld af te beelden tegen een achtergrond die bij hun huidskleur past, liet de fotograaf ons zien hoe wonderbaarlijk kleurrijk mensen werkelijk zijn, en stelde ze het concept van ras en de beperkte categorieën die we gebruiken om elkaar te beschrijven in vraag.

Ik was dus aangenaam verrast toen een uitgeverij voorstelde het boek ook aan te bieden op de shop. Geen moment getwijfeld, want het boek is prachtig 😍

‘The Colours We Share’ is een fotoboek speciaal gemaakt voor jonge lezers vanaf zes jaar en bevat portretten die de diversiteit in huidskleur vieren.

Het boek vraagt ons na te denken over hoe we onszelf en anderen zien, door zowel overeenkomsten als verschillen. Kinderen ontdekken ook hoe ze hun eigen huidskleur kunnen mengen met verf. Door middel van een speelse en dynamische lay-out, moedigt ‘The Colours We Share’ aan om te kijken, vragen te stellen en groter te denken - en nodigt uit om op een nieuwe manier na te denken over ras.

Bestel ‘The Colours We Share’ hier.
Terug naar blog

Sinterklaasbloeken die wij wel willen lezen

1 van 3