Ooit, ergens: hoe het kleinste gebaar een verschil kan maken

Ooit, ergens: hoe het kleinste gebaar een verschil kan maken

Ik wilde dit boek zo graag hebben sinds ik het hoorde! Gewoon omdat: hallo, het is Amanda Gorman! En ik ben fan van Christian Robinson sinds ik 'Another' kocht bij @tweedehandskinderboeken. Dus ik was helemaal voor deze samenwerking van twee makers wiens werk ik absoluut geweldig vind!

Ooit, ergens' vertelt het verhaal van een jong kind dat een probleem in de gemeenschap opmerkt: een berg afval op de stoep. Het kind wordt ontmoedigd door de volwassenen die zeggen dat het probleem te groot, te moeilijk of niet de moeite waard is om op te lossen. Maar het kind besluit het toch te proberen en met de hulp van een paar vrienden verandert het afval in een prachtige tuin. Het kind leert dat zelfs het kleinste gebaar een verschil kan maken en dat we samen schoonheid kunnen vinden en verandering kunnen creëren.

In dit boek gebruikt Amanda Gorman poëtische en innemende woorden die lijken op 'Zo klinkt verandering', maar nu is haar boodschap duidelijker voor jonge lezers. De illustraties zijn kleurrijk en Robinson gebruikt collage- en handgetekende technieken om een unieke en expressieve stijl te creëren.

Geloof me als ik zeg dat dit verhaal je hart zal raken en je zal inspireren om op je eigen manier een verschil te maken. Het is een boek dat ons eraan herinnert dat we niet alleen zijn in onze hoop en dromen en dat we alles kunnen bereiken als we het proberen.

‘Ooit, ergens’ werd geschreven door Amanda Gorman, geïllustreerd door Christian Robinson en vertaald door Gershwin Bonevacia.

Bestel 'Ooit, ergens'

 Ooit, ergens - €14,99 EUR

 

Terug naar blog

Sinterklaasbloeken die wij wel willen lezen

1 van 3