Opa's pride

Opa's pride

Harry heeft het weer gedaan. Als je Opa’s camper goed vond, dan ga je helemaal uit je dak voor Opa's Pride. Laat me je vertellen waarom!

In Opa’s Pride gaan Milly en haar ouders deze zomer weer op bezoek bij opa. Wanneer Milly opa’s Pride vlag vindt, besluiten ze de eerste Pride-viering in het dorp te organiseren. De hele stad komt samen om te plannen en te versieren, maar Milly hoopt dat opa het alsnog zonder opie kan vieren. Wat m’n hart echt verwarmde bij dit boek is het niveau van gemeenschapszorg en hoe iedereen samenkwam zonder vooroordelen. De boodschap in dit boek is er echt één van liefde, acceptatie en inclusie; dingen die we allemaal meer kunnen gebruiken.

Verder zijn de illustraties uitzonderlijk mooi en het is duidelijk dat auteur en illustrator Harry Woodgate veel tijd en moeite heeft gestoken in het creëren van allerlei verschillende personages. Je ziet mensen van alle etniciteiten, genderidentiteiten, leeftijden en beperkingen. Er zijn mensen met tatoeages, multiculturele gezinnen en meer. Er zijn zoveel mooie momenten die ramen & spiegels bieden voor jonge lezers, dat ik dit boek sowieso kan aanraden.

Terug naar blog

Sinterklaasbloeken die wij wel willen lezen

1 van 3