Meer woordloze boeken voor asielcentra

Op het eiland Lampedusa richtte men een bibliotheek in met 'silent books' voor de kinderen op vlucht die daar toekomen. Deze woordeloze prentenboeken hebben zulke rijke illustraties dat tekst onnodig is. De beelden wekken de verbeeldingskracht bij kinderen op om zelf het verhaal te verzinnen, om weg te dromen, even weg te vluchten van de harde realiteit waarmee ze dagelijks worden geconfronteerd. 

Om dit ook mogelijk te maken voor de kinderen in de asielcentra in België slaan Cargo Confetti en de Verhalenweverij hun handen ineen om een collectie woordeloze prentenboeken, ofte wel silent books, aan te schaffen voor hun werking in de opvangcentra. Momenteel heeft de Verhalenweverij een leesbevorderingsprogramma in de asielcentra van Broechem, Houthalen-Helchteren en Zaventem.

En jij kan daarbij helpen! Bij elke set warme wenskaarten of meertalige prentenboeken van de Verhalenweverij die in jouw winkelmandje belanden,gaat de opbrengst naar de Verhalenweverij. Zo help jij de Verhalenweverij dichterbij hun doel om hun voorleesateliers in de opvangcentra uit te breiden. Ze hopen op termijn elk kind één boek cadeau te doen. 

Wie is de Verhalenweverij?

De Verhalenweverij is een organisatie die leesplezier bevordert bij kinderen uit kansengroepen. Ze vertellen verhalen met boeken of kamishibai, lezen samen of gaan creatief met verhalen aan de slag. Hun activiteiten hebben voornamelijk plaats in asielcentra en in de bijzondere jeugdzorg, of in samenwerking met de bibliotheek.

Hieronder vind je de lijst met woordenloze boeken die de Verhalenweverij wil aanschaffen voor de toekomstige voorleesateliers. Kun jij zelf een van deze woordenloze boeken missen of weet jij hoe wij sneller ons doel kunnen bereiken? Stuur gerust een bericht naar de Verhalenweverij. 

1. Wallpaper - Thao Lam

2. Float - Daniel Miyares

3. Journey - Aaron Becker

4. A walk with Vanessa - Kerascoët

5. Migrants - Issa Watanabe

6. Flood - Alvaro F. Villa

7. La Valigia - Angelo Ruta

8. Shadow - Suzy Lee

9. Che Febbre - Rina Allek

10. Costruttori Di Stelle - Soojin Kwak

11. Immagina - Anastasia Suvorova

12. Revolution - Arianna Papini

13. Mirror - Suzy Lee

14. Mirror - Jeannie Baker

15. Ciao Ciao Giocattoli - Marta Pantaleo

16. While you are sleeping - Mariana Ruiz Johnson

17. Bounce Bounce - Briand Fitzgerland

18. Flotsam - David Wiesner

19. The Snowman - Raymond Briggs

20. The arrival - Shaun Tan

21. The little barbarian - Renato Moriconi

22. Small things - Mel Tregonning

23. The lion and the mouse - Jerry Pinkney

24. The tree house - Maije and Ronald Tolman.